sunnuntaina, tammikuuta 27, 2008

Tulevat isovanhemmat

Tulevat isovanhemmat eivät tiedä raskaudesta vielä mitään. Jos anoppi ei ole sitä arvannut. Minun vanhemmiltani on helpompi asiaa vielä salata, sillä he asuvat valitettavan kaukana meistä. Puhelimessa on helpompi pitää pokka ja jutella niitä näitä. Haluamme kertoa vanhemmillemme vasta sitten kun tiedämme varmasti että siellä joku todella on. Tämä lapsi on kaikille ensimmäinen laatuaan. Meille ensimmäinen lapsi ja meidän vanhemmillemme ensimmäinen lapsenlapsi. Voi meinaan todeta, että tällä minikokoisella otuksella mahassani on aika suuret odotukset täytettävänä! Mutta toisaalta hän tulee olemaan täydellinen meidän kaikkien silmissä joka tapauksessa. Oletan siis, että tulevat isovanhemmat ottavat uutisen iloisena vastaan. Vaikkakin se tarkoittaa minulle välivuotta koulusta.

Minua mietityttää kauanko joudumme odottamaan ennen kuin pääsemme kertomaan uutisesta. Niskapoimu-ultra on meillä kai vasta joskus maaliskuun alussa. Sinne on aivan hirveästi vielä aikaa! Mahtaakohan ne kuunnella neuvolassa sitä ennen jo sydänääniä? Vai pitäisiköhän sijoittaa yksityiseen varhaisultraan? Olen miettinyt myös pitäisikö mieheni tulla jo ensimmäiseen neuvolakäyntiin mukaan? Onko se vain minun punnitus tilaisuus vai puhutaanko siellä jotain tärkeää / sellaista missä miehen kannattaisi olla kuulolla?

Kovasti kysymyksiä taas. Kuka niihin vielä kertoisi vastaukset...

3 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Täällä ihan samanikäinen esikoisodottaja (ja opiskelija) myöskin ilmottautuu! Aika samoilla viikoilla mennään, minulla tänään 7+0. Huomenna menen yksityiselle varhaisultraan, en todellakaan malttanut odottaa juurikin sinne maaliskuun alkuun :)
Me olemme avomieheni kanssa yrittäneet tätä lasta liki vuoden, joten plussattuani (16.1. eli neljä päivää teitä ennen :D) emme malttaneet kertoa siitä heti tuleville isovanhemmille... Vannotimme heitä vielä hillitsemään intoaan, vaikka itsekin olemme ihan täpinöissämme. Nyt asiasta tietävät jo aika monet läheiset sukulaiseni, tiedä sitten onko se hyvä vai huono asia... Mutta paljon iloa se on ainakin tuottanut! :)

Tuosta neuvolasta, itse sain neuvola-ajan vasta kymppiviikolla eli 18.2. Olen kuullut että neuvolassa eivät mielellään kuuntele sydänääniä kuin vasta rv 12 jälkeen, sillä välttämättä neuvolan laitteilla niitä ei saada kuulumaan aikaisemmin mikä taasen saattaa turhaan pelästyttää! Toki käytännöt voivat vaihdella kaupungeittain :)

Onnellista odotusta sinulle!

Anonyymi kirjoitti...

Tampereella ne ainakin kuunteli ensimmäisessä. Tässä tapauksessa se ensimmäinen oli joskus yhdeksännellä, kymmenennellä viikolla

Neppa kirjoitti...

Kiva tietää, miten muualla toimitaan. Hmm... Tuskinpa mulla sitten mitään kummaa tehdään, kun se neuvola on niin aikaisessa vaiheessa (viikolla 7 jo).