tiistaina, syyskuuta 09, 2008

37+2

Mihin tämä aika on oikein mennyt? Mä olen luullut päivittäneeni tätä blogia muutama viikko sitten, mutta ilmeisesti en ole tehnyt niin. Ihmeellinen tämä raskauspää. Tosin sen jälkeen kun tuo meidän kone räjähti niin tämä päivittäminen on ollu työläämpää. Miehen työkoneella pitää nettailla iltasella, joten ei kauheasti jää aikaa,

Loppuraskauden ultrassa tuli käytyä viikolla 35+4. Kaikki oli mainiosti ja tytöltä Pikku-Ruu näytti vieläkin. Painoarvio oli 2605g ja painoarvio laskettuna aikana noin 3500 ehkä hieman alle. Ennemmin kuulemma siro ja pieni tyttö kuin iso. Oli mukava saada tietää, että kaikki on hyvin. Tällä kertaa tuo ultra oli kyllä sellainen, että ei me miehen kanssa hirveästi siinä mitään erotettu tai nähty. Vauveli on jo niin iso, että siitä sai vain lähikuvia. Ei enää sellaista isoa koko kuvaa mistä tajuaa että tossa se vauva on.

Synnytysvalmennuksissa ollaan käyty. Kunnan omat on ollu ihan surkeita ja mies sai vaan ensimmäisestä paniikin. Se on hirveän herkkä mun kivuille ja haluais suojella mua kaikelta pahalta, joten sille on aika rankka ajatella että se joutuu katselemaan vaikka 10 tuntia mun kipuja voimatta auttaa. Tosissaan se valmennus ei antanut ainakaan mulle mitään uutta. Jos oli lukenut neuvolan oppaat, ja koskaan kuullutkaan googlettamisesta, ei siitä saanut mitään irti. Ranskalaisilla viivoilla pääasiat vanhoiklla kalvoilla. Ja ihan oikeasti mitä hyötyä on näyttää niitä 80-luvun synnytysvalmennusvideoita? Pitäiskö mun jotenkin tajuta jotain mystistä niitten avulla? Tai oppia sellaista katsomalla synnyttämään. Että ahaa tuossa tuota ähisevän naisen naamaa näytetään lähikuvassa ja ja kappas nyt se lapsi nostetaan rinnalla. No worries nyt mä tiedän tasan tarkkaan mitä mun pitää tehdä. Onneksi tuo sairaalan oma synnytysvalmennus oli huomattavasti asiallisempi, informatiivisempi ja ajantasalla. Miehen pelkoa ja jännitystä se vähensi ihan huomattavasti ja ton ultran jälkeen se jo hymyili, että piece of cake. Mä tosin toppuuttelin etten ihan noin pitkälle menis, eiköhän tässä kumminkin haastetta riitä =)

Muutama viikko sitten päänsärky ja hetkellinen näköhäiriö piti jännitystä yllä. Päätäni oli särkenyt hieman jo kolme päivää ja olo oli ollut muutenkin "höttöinen". Tähän kun lisäsi jokapuolelle vilistävät pallot, niin kova oli huoli. Soitin neuvolaan, mutta täti siellä ei ollut kiinnostunut verenpaineistani tai proteiineista. Käski vaan lähteä synnärille jos näyt palaa. Että mun ois pitänyt ajaa puolentunnin ajomatka sairaalaan kattoon verenpaine. Että ei voi neuvolassa mitata, siihen ehkä ois menny siltä n. 5 min. Harmitti kun tuntui siltä ettei se ottanut tosissaan mun "hätää". Ja tokihan mä tiesin, ettei mitään sellaista hätää ole, että tuskinpa mitään raskausmyrkytystä kumminkaan. Se päänsärkykin ois ollu kovaa eikä sellaista alkavaa ja lisäksi ois ollu turvotusta jne. Mutta silti oisin kaivannut sen verenpaineen ja pissatestin oman mielenrauhan takia. Kävin sitten seuraavana päivänä mittaamassa sen paineen terkkarin aulassa kun muistin, että siellä oli semmoinen "mittaa itse"-piste. Matalat olivat kuten mulla yleensä. Näköhäiriöt eivät ole tulleet takaisin ja olo koheni kun nukuin seuraavan päivän.

Miehen kanssa ollaan rakennettu pinnasänkyyn kissasuojaa (miehen veljen ystävällisellä avustuksella). En oikein vakuuttunut noista netistä saatavista kissaverkoista (varmasti myötäisivät meidän ronttien painon alla) ja sellainen puinen/metallinen maksaa lähemmäs 100 euroa (!). Joten ollaan sitten suunniteltu ja rakennettu omaa mallia. "Verhoilu" on vielä hieman kesken, mutta muuten alkaa olla valmista. Tehtiin kaksi puukehikkoa joihin laitettiin metalliverkot. Reunat päätin pehmustaa jottein metalliverkon päät raavi minua tai vauvaa tai pinnasänkyä. Kaksiosaiseen päädyimme siksi, että ajattelimme sen olevan kätevämpi esim. yöimetysten kannalta. Yksiosaisena (kuten kaupan vastaava oli) sen käsittely olisi hankalaa ja painavaa. No käytännössä sen sitten näkee kuinka toimiva tuo on. Kissat se ainakin pitää pinnasängyn ulkopuolella mikä lienee pääasia. Pistän kuvia tukemaan tätä epäselvää sepustusta kunhan saadaan se valmiiksi.

Paikat alkaa puutumaan joten lienee aika lopetella. Yritän olla hiukan nopeampi päivityksissä vastaisuudessa. Vaikka eihän tässä nyt montaa viikkoa enää olekkaan!

5 kommenttia:

Cazze kirjoitti...

Mie jo vähän kaipailinkin päivityksiä, kun niin samoilla viikoilla mennään... Mulla oli kokemukset synnytysvalmennuksesta ihan samanlaiset, minkä vuoksi jätettiinkin sitten miehen kanssa puolivälissä kesken. vetäjät oli myös tosi vakavanaamaisia ja nuivia, paljon paremmin tietoa löytää tosiaankin oppaista, neuvolasta ja netistä.

Sanna kirjoitti...

Kylläpä ne viikot hujahtaa =) Meillä oli kissa tytön syntyessä (5v sitten) ja alusta alkaen tehtiin mirrille selväksi ettei pinnikseen ole asiaa. No, kyllähän se rontti siellä lepäili toisinaan, mutta aina jalkopäässä. Ihan kuin se olisi jotenkin vaistonnut, että tuosta uudesta perheenjäsenestä on paree pitää huolta. Ikävä kyllä mirri joutui muuttamaan uuteen kotiin tytön tultua sille 4 kk iässä allergiseksi =( Tsemppiä viimeisille viikoille, toivottavasti kohta saadaan jo vauvauutisia.

Anonyymi kirjoitti...

Kiva kuulla teidän kuulumisianne pitkästä aikaa! :) Aika tuntuu hujahtavan ihan hirmuista vauhtia, ei tosiaan ole enää montaa viikkoa hoohetkeen. Toivottavasti et kuitenkaan lopeta bloggaamista siihen, mukava olisi kuulla myös vauvantuoksuisesta arjestanne :)

Mukavaa syksyä ja leppoisia viimeisiä hetkiä kahden kesken!

Onerva kirjoitti...

Nopee olit päivittämään pienen patistuksen jälkeen :) Hyvä, että kaikki sujuu suht ok. Mun alkuraskauden migreenikohtausten jälkeen oon kans suhtautunu joka kerta vakavasti näköhäiriöihin, toivottavasti ne ei sulla toistu.

Hassua muuten, miten erilaiset valmennuskäytännöt eri paikoissa on. Täällä on tasan yksi synnytysvalmennuskerta, jossa me ei ainakaan katottu mitään videota vaan lähinnä kätilö kertoili milloin pitää tulla synnyttämään ja miten synnytys etenee. Sen Powerpoint-esityksen jälkeen käytiin sit vielä varsinaisessa salissa tutustumassa.

Tsemppiä viimeisiin viikkoihin :)

Neppa kirjoitti...

Kiitos kaikille tsempeistä! Me jätettiin noi valmennukset myös kesken (toinen synnytysvalmennuksista ja toinen perhevalmennuksista skipattiin). On kyllä uskomatonta miten paljon kaikki raskausajan seurannat ja neuvonnat vaihtelee asuinpaikan mukaan.