maanantaina, maaliskuuta 10, 2008

Syke

Eli tänään aamulla oli neuvola. Kaikki oli mainiosti. Verenpaine oli ehkä hiukan matala, mutta hyvän rajoilla sekin. Painoa oli tullut lisää hieman yli 200g per viikko, mikä kuulemma on normaali ja hyvä juttu. Tuntuu vaan jotenkin kovin paljolta, varsinkin kun on koko viime vuoden tarkkaillut painoaan häitä varten. Kai se täytyisi vaan yrittää ymmärtää, että se paino tulee nousemaan monta monituista kiloa.

Ihmetystä aiheutti veriseula. Pyysin jo aikaisemmin puhelimessa, että pääsisin veriseulaan ja nyt sainkin sinne lähetteen. Yksityinen lääkäri joka tekee ultrani sanoi, että seula olisi hyvä ottaa viikolla 11 (eli nyt), ok selkeä homma. Mutta mutta, nyt tämä neuvolatäti sanoi, että se näyte pitää ottaa viikolla 15 (eli joksus piiitkän ajan päästä). Onkohan nyt kyse edes samasta testistä. Hittolainen. Pitää varmaan yrittää soitella sinne yksityiselle ja ihmetellä tätä hommaa.

Ja se syke. En kyllä edes jännittänyt ettei sitä kuuluisi, vaikka se ei heti löytynytkään. Jotenkin vaan luotin, että kyllä se sieltä kuuluviin saadaan. Niinkuin saatiinkin. Hetki siis meni ennen kuin se viuhuna alkoi kuulumaan. Ja samantien kaveri tempasi liikeelle ja etsiminen aloitettiin alusta. Kuulemma vilkas tapaus tämä meidän Pikku-Ruu.

Tämän päivän teemana on siis "kaikki hyvin"!

edit: niin siis pulssi pieniosella oli noin 160

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Tässä ilmeisesti kyseessä on kromosomiseulonta?
Se voidaan tehdä ensimmäisellä tai toisella raskauskolmanneksella. Riippuen raskausviikoista, tutkitaan hieman eri juttuja.
Seulonnat tehdään joko 8.-13. raskausviikolla tai sitten 15.-17. raskausviikolla.

Neppa kirjoitti...

Jep, törmäsin netissä tuohon itsekkin. Soitin lisäksi labraan ja he totesivat, että paikkakunnallani on maksusitoomus vain tuohon toisen raskauskolmanneksen seulontaa. Eli joko se on se, yksityinen tai ei seulaa lainkaan =)

Kiitos tiedosta kuitenkin!