lauantaina, huhtikuuta 26, 2008

Valehtelisin jos väittäisin...

Kävimme tänään miehen kanssa läheisellä terassilla siiderillä. Omassa lasissani oli toki alkoholiton versio, mutta terasilla siiderilasi kädessä istuminen antoi taas varmaan ohikulkijoille tällä pienellä paikkakunnalla ihmeteltävää. Valehtelisin jos väitäisin, että en itse koskaan ole "tuominnut" mielessäni raskaana olevaa naista sen perusteella, että hän istuu terassilla tai baarissa. Ihan kuin siinä olisi jotain pahaa ja ihan kuin hänen olisi pakko juoda alkoholipitoisia juomia. Ravintoloistahan ei tietenkään muunlaisia juomia saakaan. Taidan olla hiukan huono ihminen...

Tajusin (kauhukseni) terasilla istuessani, että kaikki tulee muuttumaan (yllättävää eikö...). Luonnollisesti ensin tämä 5 kk ja imetysajan kestävä täysalkoholittomuus, tämän muutoksen toki olin tajunnutkin. Mutta nyt vasta todella tajuntaani iski ymmärrys eräästä toisesta muutoksesta. Emme enää koskaan voi mieheni kanssa lähteä extempore terassireissulle, joka yllättävän seuran ja kesäisen huumaavan illan takia kestääkin seuraavaan aamuun. Tällainen satunnainen juopottelu ja seikkailu on nyt siis takana päin. Eipä se (tietenkään) mikään maailman suurin menetys ole, eikä tämän ymmärtäminen järkyttänyt maailmaani. Mutta valehtelisin jos väittäisin, että en hetkeäkään tuntenut ahdistusta tämän tajutessani. Tämä pieni yksittäinen asia kuvastaa kaikkea sitä mikä tulee muuttumaan, tajusimme tai emme. Ja ehkä parhaiten nuo meidän iloiset illanvietot ja niistä luopuminen kuvastavat sitä kaikkea vapautta jonka menetämme sitoutuessamme pieneen, meistä täysin riippuvaiseen nyyttiin. Ja todellakin valehtelisin jos väittäisin, ettei se koskaan pelota minua vaikka innolla muutoksia ja uutta elämää odotankin.

Huomenna 18+0 (potkisit nyt jo)

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Ajattelin vaan mainita, ettei imetysaikana tarvitse täysin tipattomalla linjalla olla. Alkoholia on äidinmaidossa yhtä plajon kuin äidin veressä, eli siis todella vähän. Itse olen raskausajat ollut täysin tipattomalla linjalla mutta imetysaikana olen ihan hyvällä omalla tunnolla juonut yhden saunasiiderin tai lasin viiniä ruuan kanssa. Tokihan voit olla myös ihan alkoholittomalla linjalla halutessasi, muttei se mitenkään välttämätöntä imettäessä ole.

Neppa kirjoitti...

Juu totta tuo on. Ja tuskin sitä itsekkään tulee aivan täysin tipattomana olemaan koko imetysaikaa. En vaan jaksanut tuohon tekstiin alkaa sitä erittelemään =)